dinsdag 22 september 2015

A gray in september

Weer een zonnige dag in California. De dag begon zelfs nog wat vroeger want we konden een uur eerder naar binnen in Disneyland. Na het welbekende ontbijtje reden we richting Toy Story parkeerplaats en zaten als 1 van de eersten in de bus. De doorgang verliep wat soepeler en al gauw liepen we op Mainstreet. Vandaag stond de rechterkant van het park op het programma en we begonnen in Fantasyland 

DSC_0003a

DSC_0005a

Een prachtig plekje verstopt bij het kasteel.

De eerste ride was Matterhorn Bobsleds. De meest oncomfortabele baan ter wereld. Shaked and stirred tegelijkertijd. Maar je moet m gedaan hebben.

Daarna liepen we naar Small World. Het gebouw ziet er veel mooier uit dan de tent in Disney World. OOk heel bijzonder is dat er tussen de landen Disney figuren staan. Zo kwam je aan in Hawai en daar waren Lilo and Stitch.

DSC_0009a

DSC_0015

DSC_0033a

It’s a small world afterall.

De rest van de rides hebben we ook even afgewerkt. Er zaten ook wat oudjes tussen zoals Mr Toad’s wild ride, Snowwhite adventures en Pinoccio. Oude herinneringen dus.

Daarna liepen we naar Mickey’s Toontown. Ff een vlug rondje.

DSC_0051a

Goofy was thuis.

DSC_0053a

Donald was ook thuis.

Via Tomorrowland en Space Mountain verlieten we het park. Nog een laatste blik op Disney California.

DSC_0061a

We hadden namelijk een andere afspraak. We gingen de zee op om walvissen en dolfijnen in het wild te spotten. Man o man wat was dat geweldig. Wat een herinnering, wat een belevenis.

We reden via Newport Beach naar Balboa Island. Wat een prachtig stadje is het zeg. Huisjes die miljoenen waard zijn. Celebration in California zeg maar. Enkele beelden.

DSC_0067a

DSC_0074a

DSC_0076a

DSC_0082a

DSC_0085a

Het voetpad loopt dwars door de tuinen van deze hele dure huisjes aan het water. Prachtig!!

DSC_0092a

DSC_0097a

En zie daar mijn eerste wilde zeeleeuw…..wauw!!

Tijd om te boarden. We waren de enigste 2 passagiers(Joepie) Captain Ryan begon de tocht rustig met het vertellen over de huizen aan de kust en het leven op New Port Beach. Verschillende stops onderweg met allerlei bezienswaardigheden.

DSC_0100a

Deze lag achter op een boot in de haven.

 

DSC_0105a

DSC_0124a

DSC_0142a

DSC_0143a

Harbour seals

Plots een dot gas want Ryan had een whale gespot. Het bleek een Humpback whale te zijn maar die kwam niet snel genoeg boven. Want Ryan had alweer een andere whale gespot. En dat bleek een ze;dzaamheid. Het bleek te gaan om een Gray Whale.

gray_whale

En die horen hier niet te zijn in deze tijd. Deze beesten migreren naar Alaska om zich daar vol te vreten. Deze whale zwom in behoorlijk ondiep water. maar het bleek dat ze het daar geweldig vinden. Deze whale zijn we bijna een uur gevolgd. Wat fantastisch…. Foto’s maken en genieten is geen goede combi maar we hebben het geprobeerd.

DSC_0182a

Die zwemmer heeft niet in de gaten waar hij het water mee deelt

DSC_0194a

FF ademhalen

DSC_0201a

DSC_0205a

DSC_0213a

DSC_0221a

We kunnen natuurlijk niet de hele dag blijven. We hadden gehoopt op een sprong maar Grey Whales doen dat niet zo gauw. Maar dit was al fantastisch.

Terug richting de haven. We waren mijlenver weg door het gevolg maar dat is het voordeel van deze boot. Met een sneltrein vaart over het water. We stopten eerst bij een zeeleeuwen rots.

DSC_0233a

We hadden nauwelijks de tijd om een foto te maken van Ryan had alweer een whale gespot. Dit keer weer een Humpback whale maar die was ondergedoken. We hebben 10 minuten gewacht maar kwam niet boven, helaas.

Toen in een moordtempo verder de oceaan op. Het bootje klapte op het water en ik vond het toch gaaf. Maar potverdorie als die kapitein nog 1 keer lacht dan glij ik zo van mijn stoel af…..Zou dit mijn cowboy zijn? Geen paarden maar wel een boot…..

Plots waren we omgeven door wel 100 dolfijnen. Ze doken overal op maar ze waren aan het eten dus wilden ze niet spelen. Ook zat er een zeeleeuw tussen die ook meedeelde in de jacht.

DSC_0255a

DSC_0257a

DSC_0256a

Common dolphins

En ja hoor het lijkt wel een scene uit een film. Hier liggen ook weer een stelletje zeeleeuwen.

DSC_0280a

DSC_0281a

DSC_0284a

sorry kan er geen genoeg van krijgen.

Op naar de haven. Als kers op de taart ook nog een wilde bottlenose dolphin

DSC_0302a

ooh en de pelikaan kwam ook  nog voorbij….

DSC_0301a

We arriveerden in de haven en hebben Ryan heel erg bedankt. Onthoud mensen je kunt op een goedkope whale watch gaan waar het $20,00 pp kost en je het schip moet delen met 80 andere mensen. Of je betaald meer en je krijgt waar voor je geld……

Wat een middag…… zo mooi….zo echt.

Lekker naar huis, onderweg even eten bij BJ’s en dan lekker relaxen.

We zien wel wat de dag morgen brengt. De laatste volle dag in Anaheim…..

18 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige dag!! En ik kan ook geen genoeg krijgen van de foto's! Dit was toch wel echt een hoogtepunt. Maar...geen foto van je cowboy?? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldige dag. Disney met alle leuke nieuwe andere dingen maar de taart, slagroom en kers erop is toch wel die walwis/dolfijnen tour. Die is echt super. Je hebt gelijk wat betreft wat meer geld uitgeven voor deze speciale belevenis. Die is onbetaalbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een geweldige dag!! En ik kan ook geen genoeg krijgen van de foto's! Dit was toch wel echt een hoogtepunt. Maar...geen foto van je cowboy?? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeetje wat een onwijs gave dag Heleen! Super, ik kan daar ook geen genoeg van krijgen van al die prachtige dieren! Ik kan me voorstellen , dat je helemaal in de gloria was. Ik ben nou toch wel erg benieuwd naar je cowboy, jammer , dat je foto van hem hebt! Maar deze dag staat in je geheugen gegrift! Topdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fantastische dag, niets is zo mooi als wildlife en jullie zijn daarmee vandaag verwend!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. WAUW wat een dag! Dit is echt fantastisch natuurlijk. Ik lig helemaal in een deuk om je opmerking over die cowboy. BEELDEN graag ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw wat fantastisch ik kan me goed voorstellen dat jullie enorm onder de indruk waren.....Top!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo zeg ! Wat een fantastische dag. Schitterende foto's van de dieren maar waar is de foto van de cowboy :-) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Geweldig!!! Ooooh brings back memories, ik wil terug!! En .... Cowboy??

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik kan me een klein beetje voorstellen hoe je je moet voelen ik heb het alleen al bij het zien van dolfijnen en jij krijgt gewoon 4x zo veel voor je kiezen, nou ja, eigenlijk 5 als je je prins op de witte boot mee telt!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dit is Genieten met de hoofdletter G! Wat een geweldige dag en over het water scheren met een zodiac blijft een super ervaring! Veel plezier morgen met jullie laatste dag in Anaheim

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wow Heleen een dag om nooit te vergeten, wat een geweldige ervaring om Walvissen te zien zo gaaf!!
    En de foto's zijn om te smullen!!

    WOW!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Man wat machtig moet dat geweest zijn,,, een hele mooi herinnering,

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een topdag zeg! Wat zal dat genieten zijn geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gaaf Heleen, en helemaal dat jullie maar met z'n tweeën op de boot zaten. Wij vonden de walvissen in Costa Rica ook zo gaaf. Leuk dat jullie ook bij BJ's geweest zijn. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen