dinsdag 15 september 2015

Het is tijd

En eindelijk was de tijd daar om de koffers te pakken en te vertrekken richting Schiphol. Een dag voor het feitelijke vertrek vertrok ik ‘s middags richting Kim die me heel lief van Schiphol haalde. FF chinezen met Kim en haar ouders wat weer reuze gezellig was. Na een onrustige nacht met veel wakker en de vreemdste dromen was de dag van vertrek dan eindelijk aangebroken. Kim haar vader bracht ons naar Schiphol. Gauw de vertrekhal in om de koffer te lozen. Dus we stonden bij de self service van de koffer en ik merkte op tegen Kim dat we max. 32 kg mee mochten nemen. Oh zei Kim dan zitten we business klas. Yessss wat een gelukkie. Even bij de collega’s van Kim langs geweest en daar stond inderdaad dat we business zaten. De nodige tips mee gekregen om zoveel mogelijk uit ons businessclass ticket te halen en niet veel later zaten we in de KLM Crown lounge te genieten van een lekker gratis ontbijtje. De tijd vloog en we konden al boarden. De vlucht vertrok mooi op tijd. Ik heb me wel vermaakt met films en TV series. Natuurlijk moest het bed ook nog ff plat en ben ik toch wat uurtjes kwijtgeraakt dus zal ik wel geslapen hebben.

We werden goed verzorgd door de stewardessen en de purser wat een enorme lolbroek was. Hij wilde het netjes houden in zijn huis dus was hij constant rommel aan het opruimen.

Het eten was formidabel met een 80 gangen menu leek het wel. We begonnen met iets lichts maar wel lekker vlees. Asperge soep en een salade, als hoofdgerecht kon je kiezen en ik koos voor het stoofpotje met rode kool en appel. Tjonge wat lekker zeg. Als toet kwam de wagen weer langs en dat werd natuurlijk ijs zonder slagroom want anders word je veel te dik hahaha.

DSC_0004

 DSC_0006

DSC_0008

DSC_0009

Na een paar flinke hobbels vanwege turbulentie landden ruim op tijd op Seattle. Na een overstap vlogen we door naar San Diego. De vlucht op zich was okay maar het einde was toch wel bijzonder griezelig. De landing was al ingezet en we vlogen al vrij laag en ineens een straal gas en vliegtuig spoot de lucht weer in. Het weer was bijzonder slecht in San Diego en ze moesten de baan van een andere kant benaderen. Nou we hebben nog wel een half uur doorgevlogen voordat het vliegtuig aan de grond stond. Later spraken we nog een Nederlandse passagier die ook ietwat beteuterd was. Hij zei ik heb heel veel gevlogen maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Anyway we zijn er en veilig geland.

Na het ophalen van de bagage in de bus naar het autoverhuurbedrijf en we konden uit een aantal auto’s zoeken. We hadden de koffers al in een Dodge Journey maar er werden nieuwe auto’s bijgezet en daar stond ook een Ford Explorer tussen. Die wilde Kim graag eens rijden dus hops de zaak overgepakt en daar gingen we richting het hotel in Chula Vista vlakbij het centrum van San Diego.  Een prachtig klein hotel met luxe kamers en badkamer. Niet heel groot maar voldoet aan onze eisen.

De glimp die we van de stad hebben op gevangen was al erg positief maar het was al donker.

Na wat boodschapjes bij de 7 eleven lekker relaxen op de kamer.

Morgen eerst ontbijten in het hotel en dan naar……

Het zal wel iets zwart/ wit worden denk ik…..

12 opmerkingen:

  1. Wat bof je met zo'n reismaatje zeg, wat een verwennerij. Zo is een lange reis niet zo vervelend. Veel plezier vandaag in Seaworld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie zijn goed in de watten gelegd zeg tijdens de vlucht. En jullie zijn er nu gewoon. Ontzettend veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke luxe reis....helemaal goed. Geniet van jullie vakantie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dan val je toch met de neus in de boter wanneer je zo luxe kunt vliegen..
    Wil ik wel een keer !!
    Heel veel plezier, jullie zijn er gewoon!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke manier van vliegen zeg! Hoe noem jij dit ook al weer.....je bent een echte bofbips?!! hahahaha. Goed begin van de vakantie. Veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vervelend he die turbulentie, ja ik ben er ook niet gek op! Fijn , dat jullie er zijn en wat een mazzel zeg, met die businessclass! Veel,plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een bofkonten zijn jullie zeg, daar kun je toch alleen maar van dromen van zo'n vlucht...nou ja, buiten de landing dan!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een luxe en wat minder luxe vlucht,maar jullie zijn er en nu heerlijk gaan genieten,ik ben benieuwd.
    Veel plezier meiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat maakt het vliegen wel heel aangenaam! En de landing in San Diego, ach je moet alles een keer mee gemaakt hebben. Verl plezier bij onze zwart/witte vriendjes

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het is dat zo'n reis er nu eenmaal bij hoort, maar zo te lezen en te zien was het een, op het laatste half uurtje na, een zeer relaxte reis. Heerlijk dat jullie in SoCa zijn. Ik heb zo'n vermoeden dat jullie inmiddels ergens op 500 Sea World Drive lopen :-) Have lots of fun !

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijke reis, en dat je gewoon plat kunt, hoe fijn is dat! Nu lekker genieten, veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat een luxe om zo te vliegen!! wij mochten in juli ook business-class vliegen echt een verwennerij!!!
    geniet van jullie vakantie

    BeantwoordenVerwijderen