woensdag 16 september 2015

Celebrate the World of the Sea

Ik werd vannacht wakker en ik was er heilig van overtuigd dat het al wel 7 uur in de morgen was. Helaas. 3.30 uur klaar wakker. Eerst maar even op Facebook gekeken en wat andere dingetjes gedaan en toch maar weer proberen te slapen. Zo snel mogelijk wennen aan het tijdsverschil. Uiteindelijk om 6 uur weer wakker en toen was het mooi genoeg. Er maar uit. Douchen, aankleden en ontbijten in het hotel. Prima verzorgd je kunt er goed eten en het is gratis…..

We stapten in onze dikke Ford en zochten een Walmart op.

DSC_0178a

 DSC_0180a

Er zat een Walmart in de buurt en daar ff gekeken. We kochten een poncho want het was tijd om naar Seaworld te gaan.

De ingang is anders, parkeren is anders dus we voelden ons net een rookie.

DSC_0001a

DSC_0002a

We kwamen binnen en meteen viel het op dat het park heel anders was. Er waren speciale gebieden waar je dieren kon aanraken en voelen. Dat was erg bijzonder.

We keken direct even rond in de winkeltjes en liepen als door een magneet getrokken richting Shamu stadium. Inmiddels was het volkslied gespeeld en was het park geopend. De underwaterviewing van de whales is groter dan in Orlando.  We hadden geluk want er waren whales binnen met onder andere baby Amaya en Makani. Wat een stelletje ondeugende peuters zijn het.

DSC_0018a

DSC_0027a

DSC_0040a

DSC_0046a

DSC_0049a

We liepen naar boven waar de zon al lekker brandde. We maakten kennis met een medewerkster en die vertelde ons waar we het beste konden gaan zitten. In plaats van hollend naar onze plek moesten we rustig lopen totdat we in het midden van het stadion waren. We gingen zitten en niet veel later begon de show Shamu upclose. Tijdens deze show werd alles verteld over de killerwhales en de killerwhales in het wild en de verschillen er tussen. Wat blijkt geen verschil hahahaha.

DSC_0065a

DSC_0076a

DSC_0086a

DSC_0091a

DSC_0086a

DSC_0095a

DSC_0106a

DSC_0114a

Dat koppie….

DSC_0101a

DSC_0115a

Na de show hebben we Shipwreck riverfalls gedaan, een wild water baan. We kwamen er redelijk droog uit.

Al gauw was het tijd voor de enige One Ocean van de dag. En we zaten op het eerste bankje in het midden. Dat hebben we geweten.

De show was erg anders dan in Orlando, maar minstens zo leuk.

DSC_0128a

DSC_0130a

DSC_0131a

DSC_0132a

DSC_0137a

DSC_0151a

DSC_0154a

DSC_0158a

De whales in dit park zijn toch erg anders dan in Orlando. Veel energieker qua gedrag. Ik zal jullie niet vervelen met de namen maar de naam Shamu word hier bijna niet gebruikt maar elke whale word bij zijn of haar genoemd. Erg persoonlijk wordt het dan ook. Shouka is mijn favoriet en die kan springen…wow.

DSC_0051a

Ulises is de grootste maar zwemt gewoon mee met de pod en niet apart zoals Tilikum. Maar qua gewicht en grootte redt hij het ook niet hoor die Ulises.

We hebben na de show ff lekker gelunched met kip en chips erg lekker. We zijn toen eindelijk verder het park ingelopen en hebben de sky ride gedaan, aquaria bezocht en de coaster Manta gedaan. In de skyride had je een mooi uitzicht:

DSC_0164a

DSC_0171a

Na Manta hebben we het park verlaten en zijn gaan shoppen bij de Target, Ross en uiteindelijk zijn wij aanbeland bij de fashion mall. Een prachtig aangelegde shoppingmall maar veel te duur voor ons hahahaha.

Na het shoppen lekker bijtijds terug naar het hotel. We zijn zo rood als een kreeft want de sukkels hebben liters zonnebrand mee, maar laten dat gewoon achter in het hotel.

Morgen gaan we naar een tijger, leeuwen, beren opvang. Dus tot morgen……

11 opmerkingen:

  1. Zo vertrouwd het zwart wit en toch nieuw. Kunnen jullie in Orlando waarschijnlijk van minuut tot minuut vertellen wat er komen gaat, is het denk ik erg leuk om ook eens een andere show te zien. Jullie hebben je orima vermaakt zo deze eerste volle dag. Veel plezier bij de opvang vandaag. En wel smeren vandaag he dames!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was wel super genieten voor jullie. Weer die prachtige beesten maar dan wel alles in een nieuw jasje. Geweldige foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo grappig dat jullie je weg moesten vinden in Seaworld ;-). Prachtige dieren en je weet er leuk over te vertellen. Bijzonder dat ze hier de Orca's bij hun naam noemen, dat zouden ze in Orlando ook moeten doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om deze SeaWorld weer eens te zien, al is het dan op foto's....Ook daar is in de loop der jaren veel veranderd. Ik herinner me wel dat de sfeer daar altijd al heel anders was dan in Florida en kennelijk is dat zo gebleven; het openluchtstadion geeft immers al een heel andere indruk, zelfs nu het decor tegenwoordig min of meer gelijk is. Keep them splashing!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het straalt gewoon van je verhaal af dat je zit te genieten en je was natuurlijk zo vroeg wakker omdat je stond te popelen om naar SeaWorld te gaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jullie zijn goed begonnen, prachtige foto's trouwens !!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En ja hoor hoe kon het ook anders bij jullie
    Dus morgen niet vergeten te smeren

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk dan om eens een ander park te bezoeken, weer eens iets anders :-)
    Heerlijke dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh wat een heerlijke dag om je vakantie mee te starten. Alleen niet slim om de zonnebrand te vergetenšŸ˜±

    BeantwoordenVerwijderen