zondag 20 september 2015

TE

Ja een korte titel, dat weet ik maar zo’n dag was het vandaag wel… Te mooi, Te lekker, Te druk, Te warm, Te warm, Te warm, Te heet en nog eens Te heet!

Maar laten we eens bij de morgen beginnen. We hebben heerlijk geslapen in dit Best Western hotel. Het ontbijtbuffet is ook uitgebreid en lekker met warme wafels, worstjes, bacon, eieren, yoghurt, bagels en andere zaken. Hiervoor hoeven we niet naar Denny’s.

De locatie is perfect want het is maar een paar mijl naar Disney. Dat is waar we vandaag heen gaan. Disneyland California. Parkeren is helemaal al anders. Parkeerplaatsen liggen verspreid door de stad en dan word je met een bus naar de ingang gebracht. En het was me daar toch druk. De moed zakte al in onze schoenen. Maar we hebben doorgezet en we gingen dus naar Disneyland zelf. Het allereerste Disneypark…..Historie. We besloten om eerst de linkerkant te doen. We begonnen in Adventure land met de Junglecruise. Daarna Indiana Jones als coaster(vergelijkbaar met Dinosaur in Animal Kingdom) Erg mooi. Daarna door naar New Orleans voor een Fast pass voor Haunted Mansion. Een rondrit met de Disneytrein. Dit is erg mooi gedaan want je komt ook langs de Grand Canyon en je gaat terug in de tijd naar de dino’s. Daarna konden we direct door naar Haunted Mansion. Wat een prachtig huis is dat zeg. Het is al helemaal in Halloweensfeer en de rit is een limited edition met in de hoofdrol Jack Skeleton. Geweldig om het eens helemaal anders te zien. Een fastpass voor Splash Mountain en daarna door naar Critter County voor een ritje in Winnie the Pooh. Door naar Frontierland en even verkoeling gezocht in de winkels want lieve hemel wat is het heet. En als ik zeg dat het heet is, dan is het ook heet.

Een rit in de achtbaan Big Thunder railroad. Veel mooier en special effects dan in Disney World. Hetzelfde geldt voor Winnie The Pooh en Splash mountain. Net even langer, meer drops, meer fun….. En eindelijk tijd voor Splash Mountain. Ik ben altijd zo blij achteraf……Zippidee doodah Zippedee Jee. Wat was ik blijmet die plons water. Tijd voor de foto’s:

DSC_0002

DSC_0003a

DSC_0007a

DSC_0009a

Ienie Mienie kasteeltje

DSC_0020a

Jungle cruise

DSC_0045a

DSC_0056

DSC_0065a

Haunted Mansion

DSC_0078a

DSC_0086a

I only hope that we don't lose sight of one thing - that it was all started by a mouse. Walt Disney

DSC_0090

DSC_0007

Na Splash Mountain besloten we om de koelte op te zoeken. Via de winkeltjes op Main Street eerst even een dikke ijsco gekocht. Chocolate Mint natuurlijk. Likken als Lassie want door de hitte(108 F= 42,2 C) smolt het onder je handen weg.

Het was zo warm dat de monorail zelfs niet reed omdat er geen Airco in zit. Een groot verschil met Orlando. WAlt Disney World vinden we ook wat commercieler, terwijl alles in Disneyland veel rustiger is. Veel characters de hele dag door. Dus geen tijdslimiet. Jammer van de hitte maar erg genoten.

We zochten de verkoeling op van een mall en weer geslaagd voor rete goedkope Air Max…

Door naar een andere mall. Lekker shoppen en daarna eten bij Islands Grill. Lekkere taco’s met Ananas salsa.

Lekker weer naar de kamer en relaxen…

Morgen wacht het andere park van Disney..hopen op minder warmte hahahaha.

8 opmerkingen:

  1. Was het nou heet of niet??? Hahaha, lekker dagje zo en leuk om de verschillen te zien lijkt me.
    Have fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou dat zijn wel hele hoge temperaturen, maar wel heel gaaf dit Disneypark zo te lezen! Goed dat jullie in de airco hebben vertoefd, want die blaasjes van Kim zal wel zonneallergie zijn! Veel plezier morgen in het andere Disneypark

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je verslag is TE leuk, wat een super dag. Maar wat een temperaturen zeg, dan heb je zeker een ijsje verdiend. Veel plezier vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik krijg het al warm van alleen maar lezen...Je zal toch in zo'n characters pak zitten...
    Dat je hebt genoten straalt wel van je verhaal af :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een TE leuk verslag van een TE gekke dag en wat een TE heerlijk ijsje achteraf.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een superdag ondanks de warmte, Disney ziet er prachtig uit, en vandaag nog een topdag denk ik..
    Jullie zijn echt bikkels hoor met die warmte!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ondanks de hitte toch een leuke Disney dag, gelukkig dat ze ook natte attracties hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Haha likken als Lassie :-)
    Wat een hitte, maar gelukkig wel genieten voor jullie!
    En Nike Airmax zijn mijn favoriete schoenen, de enigste schoenen waar ik lange dagen op kan lopen.

    BeantwoordenVerwijderen